Winactie: Boek SchEef

Prachtige, autobiografische jeugdroman over een veertienjarig meisje met reumaDe veertienjarige Eef heeft één grote passie en dat is dansen. Wanneer ze met haar ouders en broertje naar een nieuwe stad verhuist, kan ze eindelijk gaan dansen bij haar favoriete dansschool DUYD (Dance Until You Drop). Het schooljaar begint meteen goed: ze maakt nieuwe vriendinnen en wordt verliefd op Tim. En hij gelukkig op haar!
Maar dan voelt ze ineens overal vage pijntjes. Ze komen en gaan op de raarste momenten. Na veel onderzoeken blijkt dat Eef jeugdreuma heeft. Haar leven staat op zijn kop. Kan ze nog wel dansen? En wat moet Tim met een kreupele?

Marlies Allewijn (35) en is freelance (tv-)programmamaker.
Marlies Allewijn kreeg zelf op haar twaalfde reuma en baseerde dit boek deels op haar eigen leven. SchEef is een vlot, ontroerend en geestig geschreven verhaal over een meisje dat haar toekomstdromen moet bijstellen wanneer ze hoort dat ze reuma heeft.

'Marlies Allewijn raakt op aangrijpende, ontroerende en humoristische manier de kern van leven met reuma: beperkingen, onbegrip, onzichtbaar, grillig. Een prachtig boek dat je raakt en het verdient gelezen te worden. Ook door mensen zonder reuma!'
Anita Witzier, ambassadeur van het Reumafonds

'Een grappig, ontwapenend en positief boek over hoe een adolescent omgaat met grote en onverwachte tegenslagen in het leven. Dit boek laat je niet meer los.'
Prof. dr. Berent Prakken, hoogleraar Kindergeneeskunde UMC Utrecht

Jongerenmetsjogren.nl mag met dank aan Marlies Allewijn twee exemplaren van haar boek SchEef weggeven!
Wil jij dit boek winnen?
Volg dan de volgende stappen:
1. Ga naar onze facebookpagina en klik rechtsboven op “vind ik leuk”.
2. Deel het facebook bericht
3. Stuur een email naar info@jongerenmetsjogren.nl o.v.v. "SchEef Winactie" waarin je je gegevens vermeldt en waarom je dit boek wil winnen.
4. Klaar!

Als je alle stappen hebt gevolgd maak jij kans op het boek SchEef.
De winactie loopt van 1 juli t/m 16 juli 2013.
De winnaars worden per email geïnformeerd.


Kun je niet wachten?
SchEef kun je al bestellen voor slechts 13,95 euro bij uitgeverij Moon!