Review: Castella dekbed


 


De ziekte van Sjögren is een systeemziekte. Dit wil zeggen dat heel het lichaam kan worden aangetast. Door deze heftige ziekte worden ook vaak de eindtakjes van de zenuwen beschadigd. Dit noemen ze Dunne Vezel Neuropathie.
Deze beschadigde dunne zenuwvezels kunnen er voor zorgen dat je het bijvoorbeeld erg koud hebt maar toch brandende handen en voeten hebt, snel zweet, pijn hebt, slecht slaapt en een deken-intolerantie hebt. Hierdoor kunnen nachten een echte worsteling worden.
Synthetische dekens gaan broeien en zijn vaak zwaar. Hierdoor worden de klachten flink verergerd en is het noodzakelijk om een dekbed te zoeken van een goede kwaliteit.

Daarom mochten we van Ducky Dons het Castella Nova 4-seizoenen dekbed gaan reviewen.
Natuurlijk waren we erg benieuwd en erg nieuwsgierig! Zou dit dekbed voor ons de nachten beter maken?De Castella Nova 4-seizoenen dekbed bestaat uit een zomerdeel (warmteklasse 4) en een lente-/herfstdeel (warmteklasse 3). Ze kunnen individueel gebruikt worden of gekoppeld worden.
Het koppelen kan met de bijgevoegde kunststof clips. Eén clip bestaat uit 2 delen die in elkaar geklikt moeten worden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Het dekbed heeft een vulling van 100% Poolse ganzendons en een fijne batist katoenen tijk.

De vulling is licht, luchtig, vochtregulerend, ventilerend en houd de lichaamswarmte op een prettige manier vast. Drukpijn en zweten is hierdoor verleden tijd.
Het geeft een luxe, heerlijk zacht en comfortabel gevoel, alsof je onder een wolkje slaapt.
Ook is het dekbed geschikt bij een huisstofmijt-allergie en wasbaar.
We hebben ons favoriete 4-seizoenen dekbed gevonden!Het enige verbeterpunt die we kunnen geven gaat over de kunststof clipjes om de dekbedden te koppelen: ze raken snel los en er waren geen reserve bijgesloten.
Een andere methode zou ons beter lijken, bijvoorbeeld een vaste knoop aan het ene dekbeddeel en een knoopsgat aan het andere dekbeddeel.
Ducky Dons heeft dit verbeterpunt opgepakt en heeft andere knoopjes ontwikkeld.

Conclusie:
Het Castella Nova 4-seizoenendekbed is geweldig!
We zijn super enthousiast en raden iedereen met Dunne Vezel Neuropathie, deken-intolerantie en/of overmatig zweten dit dekbed aan.

We wensen jullie een heerlijke nacht toe.
Meer informatie kun je lezen op: castella.nl