Ben jij zwanger? Doe mee aan het zwangerschapsregister pREGnant!
Door mee te doen aan pREGnant help je mee om meer te weten te komen over het gebruik en de veiligheid van medicijnen tijdens de zwangerschap. Ook als je op dit moment geen medicijnen gebruikt kun je deelnemen.

Reuma, medicijnen en zwangerschap
Van een aantal (reuma) medicijnen is bekend dat ze veilig gebruikt kunnen worden tijdens de zwangerschap. Maar er zijn ook medicijnen waarvan weinig bekend is over de effecten op de zwangerschap en het (ongeboren) kind. Door mee te doen met het zwangerschapsregister pREGnant, kun je jouw ervaring met het gebruik van medicijnen tijdens je zwangerschap delen.

Veiliger gebruik van medicijnen door pREGnant
Het Bijwerkingencentrum Lareb verzamelt in pREGnant informatie van zwangere vrouwen om de kennis over geneesmiddelengebruik tijdens de zwangerschap te vergroten. Gegevens van jou en andere vrouwen die juist wel of geen geneesmiddelen gebruiken worden vergeleken. Zo komt er waardevolle informatie over medicijngebruik tijdens de zwangerschap en draag je bij aan nog veiliger gebruik van medicijnen voor aanstaande moeders en hun (ongeboren) kinderen!

Deelname voor alle vrouwen
Aan pREGnant kunnen alle zwangere vrouwen in Nederland deelnemen. Je kunt dus ook meedoen als u op dit moment geen medicijnen gebruikt.

Wat houdt uw deelname in?
Als u meedoet aan pREGnant vul je 6 vragenlijsten op internet in. De eerste vragenlijst vul je bij voorkeur in voordat je 17 weken zwanger bent. De vervolgvragenlijsten ontvang je bij 17 weken en 34 weken zwangerschap en 2, 6 en 12 maanden na de bevalling. Deelname is vrijwillig en je kunt op elk moment besluiten om niet meer deel te nemen.

Meer informatie?
Wil je meer informatie of wil je jezelf aanmelden voor deelname, dan kun je kijken op http://www.pregnant.nl/.
Je kunt ook contact opnemen met Saskia Vorstenbosch, de projectcoördinator van pREGnant via info@pregnant.nl of 073-64 69 711.

Bron