Wereld Reuma Dag 2016

Op 12 oktober is het WereldReumaDag.

Op WereldReumaDag wordt jaarlijks wereldwijd de aandacht gevestigd op de ernst van reumatische aandoeningen en de impact die het heeft op het leven van mensen.


Via diverse activiteiten onderstrepen het Reumafonds en reumapatiëntenverenigingen op WereldReumaDag de gevolgen van reuma voor het dagelijks leven van patiënten en hun omgeving.
Ook vragen we aan relevante partijen om tegen deze gevolgen in actie te komen.

Wist je dat in Europa één derde van de bevolking op een gegeven moment te maken krijgt met een vorm van reuma?
Daarom is het belangrijk om reuma bekend te maken. Er is geld nodig voor onderzoek naar oorzaken, de werking van het immuunsysteem en medicijnen, maar ook voor begeleiding en activiteiten om het leven met reuma te accepteren.
 

In aanloop naar Wereld Reuma Dag heeft de organisatie die zich in Europa inzet voor reuma, de European League Against Rheumatism (EULAR), de website www.worldarthritisday.org in het leven geroepen.
Om reumatische aandoeningen meer bekend te maken kan iedereen van over de hele wereld foto’s insturen waarin je laat zien dat je Wereld ReumaDag steunt. Dit doe je door te zwaaien. Inmiddels zwaaien er al ruim 42.789 mensen voor reuma, waaronder 155 voor Nederland.