65.000 vrijwilligers maken de collecte mogelijk

Jaarlijks geven 63.000 mensen een paar uur van hun tijd om te collecteren voor het Reumafonds of de collecte in hun buurt te organiseren.
De eerstvolgende collecte is van 21 tot en met 26 maart 2017.

Het Reumafonds kan dankzij het collectegeld werken aan een beter leven voor mensen met reuma.
In Nederland hebben 2,3 miljoen mensen een reumatische aandoening. Genezing is nog steeds niet mogelijk.

Het Reumafonds begint met een nieuwe campagne op televisie en internet. De boodschap: 'We zijn met 2 miljoen. Samen kunnen we echt iets tegen reuma doen!'

Hoofdpersoon van de campagne is Coco (26). Coco heeft zelf reuma en ze roept alle 2 miljoen mensen met reuma in Nederland op om in actie te komen voor het Reumafonds.


Honderdduizenden mensen met reuma zijn al bij het Reumafonds betrokken als donateur, vrijwilliger of bijvoorbeeld als volger op Facebook en Twitter. Maar er zijn in totaal 2 miljoen mensen met reuma in Nederland en Coco heeft een plan: 'Alle 2 miljoen komen we in actie voor het Reumafonds, zodat we samen reuma kunnen verslaan.'

De nieuwe campagne maakt ook duidelijk dat er allerlei manieren zijn om in actie te komen en dat iedereen op zijn eigen manier kan bijdragen. Door geld te geven, te collecteren, ideeën te delen of door ons te liken op Facebook. Echt alles helpt om verder te komen.

De nieuwe campagne is rond de Reumafondscollecte te zien op televisie en te vinden op internet. De collecte is van 10 tot en met 15 maart. Geef aan de collectant en kijk hoe ook jij in actie kunt komen om reuma te verslaan.

Help mee!
Wil je vrijwilliger worden? Meld je direct aan!

Meer informatie?
Neem contact op met de collecteorganisatie van het Reumafonds.
Telefoon 020 589 64 71 of e-mail: vrijwilligers@reumafonds.nl